עוד מהבלוג

איטום בריכות

האביב הגיע, הקיץ בפתח, ועימם עונת הרחצה. זו העונה שאנחנו מחכים לה כל השנה! בריכות שחייה נפתחות בהמוניהן לאחר חורף…
המשך לפוסט

תכנון בריכת שחיה פרטית

תכנון בריכת שחיה

בריכות שחייה הפכו בשנים האחרונות למוצר מבוקש על ידי בעלי בתים פרטיים.

מדובר על נוחות שאין שנייה לה – המשפחה כולה ובמיוחד הילדים יכולים ליהנות בכל תקופת הקיץ מבילוי קריר, נעים וכל זאת בחצר הבית. תכנון בריכות השחייה על ידי אדריכלים מחייב דקדוק, התאמה לחצר ולצרכי הבית, התייחסות להיבטים רבים של בטיחות וגם הקפדה על הפרטים הקטנים ביותר ובהם בנייה על פי האישורים והתקנות הנדרשים בחוק התכנון והבניה. מהם השלבים לתכנון הבריכה ומהם האישורים הנדרשים על ידי הרשויות? הכנו עבורך מדריך מקוצר שיסייע לעשות סדר בדברים.

שלבים חשובים בתכנון בריכת שחייה פרטית

כל תכנון של מבנה מתחיל בתכנון טכני על ידי האדריכל. התכנון נעשה על ידי התקנים העדכניים ביותר כאשר נראה בתכנון את פרטי הביצוע המדויקים לכל הפרטים בבריכה – מתעלות הגלישה ועד לעומק הבריכה, השיפועים שיהיו בה ועד למיקום הסולם. התכנון מחייב את כל אביזרי הקצה של הבריכה, את גופי התאורה, את הצנרת ובתכנון הדברים יוצגו גם ממבט על. תכנון המבנה צריך להיות מוכן עבור תכנון קונסטרוקציה וכאשר מגישים אותו יש לעשות זאת בשלושה פורמטים – DWG, PLT, PDF.

יש לתכנן את המערכות האלקטרו מכאניות של הבריכה בשלב הבא, אלה כוללות את מערכות הסינון והחיטוי של הבריכה ואלה צריכים להיות מפורטים בתרשים זרימה מפורט המתייחס גם לחדר המכונות עם כל המרכיבים שבו – שסתומי אל חוזר, מערכת חימום הבריכה, מסננים ומשאבות ועוד.

השלב הבא יהיה להפוך את הרעיון התכנוני לשלב המעשי ובניית המודל לביצוע. בשלב זה מבצעים הדמיה של הבריכה על פי כל פרטי התכנון ואת הפרטים הללו מעבירים לקונסטרוקטור בשלב הבניה. עוד נושא אותו יש לקחת בחשבון כבר בשלב זה הוא מערכות החימום עבור הבריכה והתאמתם לפי תקציב הלקוח וצרכיו.

כאשר מתכננים בריכות ביתיות יש להכין מפרט טכני מדויק, דבר כזה ימנע מהקבלן אילתורים בעת הצורך, הוא גם יבטיח שהעבודה תתבצע בדיוק רב למה שתוכנן. יש לבצע תוכניות גם למערכות הבקרה והחשמל וכן לתכנן ולעצב את סביבת הבריכה – דרכי הגישה לבריכה, אזורי הישיבה, הגידור והציוד המשלים הנדרש.

רשימת אישורים והיתרים נדרשת על מנת להקים בריכת שחיה

בכל עיר ומועצה יכולים להיות חוקי עזר שונים המתייחסים לבניית בריכות פרטיות, לכן יש לבחון נושא זה בנפרד לתקנות המחייבות את כל הבריכות. ראשית, יש לומר – בריכה מתכננים רק על פי דרישות התב"ע, כל חריגה מהתב"ע מחייבת הגשת בקשה לחריגה.

תהליך הוצאת האישורים הנדרשים לבניית הבריכה אורך בין כמה חודשים לכשנה. על פי התקנות לבניית בריכה פרטית יש לעמוד בתנאים ודרישות של ועדת התכנון והבניה באותה רשות מקומית בה מעוניינים לבצע את הבניה כדי לקבל את ההיתר לבניה. אותן תקנות כוללות הנחיות לבניית הבריכה ובניהן התקנות הבאות: שטח הבריכה לא יעלה על 12% משטח המגרש הפנוי, המרחק בין גבולות המגרש לבריכה יהיה לפחות מטר אחד, המרחק לבית המגורים יהיה לפחות שלושה מטרים, גודל המגרש יהיה לפחות 500 מטרים (קיימים חריגים), עומק הבריכה יהיה עד 1.80 ס"מ ויהיה גידור סביב הבריכה בגובה 110 ס"מ לפחות למניעת כניסת ילדים ללא השגחה.

**המידע נכון ליום כתיבתו ויש להתעדכן מעת לעת מול הרשויות.