עוד מהבלוג

מהי בריכת גלישה ומה מייחד אותה מבריכת שחייה רגילה?

בשנים האחרונות החלו בעלי בתים פרטיים להתקין בריכות שחייה וליהנות משדרוג משמעותי באיכות חייהם. אם בעבר החלום הישראלי היה בית עם חצר מטופחת כיום כולם רוצים בית פרטי עם חצר גדולה ובריכת שחייה עם מים כחולים וצלולים. כאשר מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית יש לא מעט אפשרויות, ואחת מהאפשרויות הפופולריות ביותר כיום היא בריכת גלישה מבטון, זו בריכה במראה יוקרתי וייחודי מאחר ומפלס המים הוא בגובה מפלס הבריכה לכן מתקבל מראה מהפנט ומלהיב במיוחד.

ישנם סוגים שונים של ברכות שחייה ביתיות, למשל בריכות מבטון יצוק, בריכות תעשייתיות ובריכות מפיברגלס. בריכות בטון נחשבות לאיכותיות ולעמידות ביותר, ניתן לתכנן ולעצב אותן בהתאמה מדויקת לרצונות של הלקוח ולמאפייני השטח והשימוש הצפוי בבריכה. אם מתכננים להקים בריכה מבטון מומלץ לשקול בריכת גלישה בגלל המראה היוקרתי ויתרונות נוספים.

ההבדל המרכזי בין בריכת גלישה ביתית לבין בריכה רגילה הוא גובה מפלס המים. בבריכה רגילה ממלאים מים עד לגובה של 15-10 ס"מ מתחת למפלס הבריכה. המים נשאבים באמצעות פתחים ייעודיים המותקנים בדופן הבריכה, כלומר סקימרים, והמים נשאבים אל מערכת הסינון וחוזרים אל הבריכה. בבריכת גלישה ביתית מפלס המים זהה ואחיד למפלס הבריכה, והמים גולשים דרך תעלה היקפית ישירות לתוך בור האיזון, בגלל חוק הכלים השלובים.

בור האיזון ממוקם בין צינור הניקוז של הבריכה מתעלת הגלישה לבין מסנן שתפקידו לסלק מהמים את הלכלוך הצף עליהם, ותפקידו גם לשמור על גובה המים בבריכה. המים עוברים מתחתית מיכל האיזון ומוחזרים אל הבריכה, אך מאחר ומפלס המים גבוה ושווה למפלס הבריכה, למעשה המים גולשים מחדש אל תעלות הגלישה וכך התהליך חוזר על עצמו כל הזמן, ומעבר למראה היפהפה ועוצר הנשימה נהנים גם ממים צלולים ונקיים יותר.

ניתן לבנות בריכת גלישה ביתית בהתאם לתקנות שנקבעו, אך חשוב לזכור כי הבריכה יקרה יותר ויש להקצות שטח היקפי גדול יותר עבור תעלות הגלישה ובור האיזון, גודלו בדרך כלל כ-5% עד 8% מנפח הבריכה. לכן, יש מקרים בהם לא מקבלים אישור לתוכנית של בריכת גלישה בגלל מגבלות שטח, אך ברוב המקרים אין בעיה למצוא פתרון לכך.

מה כדאי לדעת לפני בניית בריכת גלישה בחצר הבית?

כפי שציינו, בריכת גלישה מחייבת שטח היקפי גדול יותר בהשוואה לסוגים אחרים של בריכות ביתיות מבטון או מפנלים, בגלל מיכל האיזון ותעלות הגלישה. החוק דורש להוציא היתר בנייה לבריכת שחייה ביתית, בהתאם לדרישות הרשות המקומית. באופן כללי אם מתכננים בריכה חפורה בעומק של 120 ס"מ או יותר חייבים להוציא היתר בנייה ובנוסף יש לבדוק האם חייבים לשלם גם היטל השבחה.

המרחק של בריכת השחייה חייב להיות כמטר אחד מגבולות המגרש, וללא מכשולים, יש להגיש תוכנית מסודרת ומפורטת של אדריכל, עם שרטוטים, פרטים על אופן הגידור או כיסוי הבריכה ועוד. במקרים מסוימים יש להביא חוות דעת של גורמים נוספים כמו כיבוי אש, אישור מהנדס, אישור מהמשרד להגנת הסביבה וכו'.

טיפים לתכנון בריכת גלישה

כאשר מתכננים לבנות בריכת גלישה ביתית חשוב לקבל ייעוץ מקצועי מהמומחים, יש לתכנן במקצועיות את הבריכה בהתאם לכללים ולתקנות, ובהתאמה מושלמת למאפייני השטח ולרצונות הלקוח. בעת תכנון הבריכה הביתית יש למקם נכון את הבריכה, לחשוב מראש על עבודות הפיתוח מסביב לבריכה, במיוחד כאשר מתכננים בריכת גלישה בגלל התעלות והשטח ההיקפי הנדרש עבורן. יש גמישות מלאה מבחינת עיצוב הבריכה, ניתן להוסיף מדרגות מרשימות, מפל מים, תאורה ועוד.