קירוי לבריכות פרטיות באמצעות פרספקס
איתור נזילות בבריכות שחייה ביתיות
חשיבותו של רישיון קבלן לבניית בריכה
יתרונות השימוש בטבליות כלור לבריכה
כלור הוא אחד מחומרי החיטוי היעילים ביותר, אך במינון לא נכון הוא עלול להיות מסוכן לאדם. לבריכות השחייה הפרטיות והציבוריות נהוג להוסיף טבליות כלור כדי לחטא את המים ולהגן על המתרחצים מפני זיהומים, חיידקים וסיכונים נוספים. כדי לשמור על רמת חומציות יציבה במי הבריכה יש להוסיף כלור בכמות מבוקרת ובהתאמה לתקן הישראלי המחייב. התקן בישראל עומד על רמת חומציות של 7.2 עד 7.6 והחוק מחייב חיטוי ברציפות בכלור (או בחומר מאושר אחר), כאשר ריכוז הכלור החופשי במי בריכת השחייה המחוטאים בכלור שאינו מכיל חומר מייצב חייב לעמוד על 0.8 מג"ל עד 2.0 מג"ל.
הכלור נחשב לחומר החיטוי הנפוץ ביותר בבריכות שחייה, יש לו תכונות ייחודיות כמו חמצון הגורם להשמדת חיידקים ונגיפים שונים הנמצאים במים. יש לציין כי בריכת שחייה מהווה בילוי פופולרי ואהוב בקרב ישראלים בכל הגילים, וכיום יש גם בריכות פרטיות בבתים רבים ובבנייני מגורים יוקרתיים, אך ללא טיפול נכון הבריכה עלולה להפוך למקור מסוכן למחלות ולזיהומים. לכן, חשוב לבצע חיטוי של בריכות מכל הסוגים והגדלים כדי להגן ולשמור על בריאות וחיי המתרחצים, ויש להקפיד על ההנחיות שנקבעו בתקנים מכיוון שריכוז גבוה של כלור במים עלול לסכן את המתרחצים.
כלור כחומר חיטוי יעיל
הכלור התגלה לראשונה ב-1774 על ידי הכימאי קרל וילהלם שלה, מקור המילה הוא במילה היוונית כלורוס (גוון צהוב ירקרק). הכלור שימש כנשק כימי במלחמת העולם הראשונה. החוקרים זיהו את תכונותיו הייחודיות של הכלור כחומר חיטוי יעיל, וכיום נעשה בו שימוש רב לצורך חיטוי מי שתייה ומי בריכות שחייה.
חיטוי רציף של מי הבריכה באמצעות כלור
כלור לחיטוי בריכת שחייה מגיע כטבליות או כנוזל ארוז בדלי, יש גם אפשרות לחיטוי מי הבריכה באמצעות מלח גבישי ומכשיר ייעודי. כלור נוזלי (סודיום היפוכלורטי) מגיע כתמיסה הארוזה בגלונים, יש לאחסן את הכלור הנוזלי במקום יבש וקריר ללא תאורה ישירה. הכלור הנוזלי מכיל כ-10% עד 15% כלור זמין, אך התמיסה מאבדת את שיעור הריכוז הפעיל במשך הזמן, לכן יש לדאוג לייצוב רמת הכלור במי הבריכה באופן נכון.
כדאי לדעת כי לאחר הוספת כלור נוזלי למי הבריכה רמת ה-PH עולה וחייבים לאזן את המים בעזרת הוספת חומצת מלח. עם זאת, כאשר מערבבים בין חומצת מלח לכלור נוזלי נוצרת ריאקציה כימית ולמעשה נוצר גז חרדל, לכן חשוב להתייעץ עם אנשי מקצוע מנוסים ולא לקחת סיכונים מיותרים.
רבים מהישראלים בוחרים להשתמש בטבליות כלור, הטבליות נוחות לשימוש והן בטיחותיות יותר בהשוואה לכלור הנוזלי. את טבליות הכלור ניתן להוסיף באמצעות מכשיר ייעודי הצף על פני המים או להוסיף אותן לתעלת היניקה. יש סוגים שונים של טבליות כלור, חלק מהמוצרים מכילים חומרים יעילים נוספים לחיטוי ולניקוי המים, אך יש למנוע מילדים לגעת בטבליות הצפות במי הבריכה וקשה לשלוט בקצב שחרור הכלור למים.
מהם יתרונות השימוש בטבליות כלור?
טבליות כלור נחשבות ליעילות מאוד, הן בטוחות לשימוש ונוחות מאוד לצורך חיטוי מי הבריכה והתחזוקה השוטפת. לפני הוספת טבלית כלור למי הבריכה, בדרך כלל באמצעות מכשיר כלורינטור, יש לבצע מדידת רמת הכלור במים בעזרת ערכה ייעודית.
- הרמה האידיאלית של כלור במי הבריכה היא 1 ד 3 PPM.
- אם רמת הכלור נמוכה מ-1 PPM מוסיפים טבליות כלור.
- אם רמת הכלור גבוהה מ-3 PPM יש להוסיף מים או להמתין כמה ימים מאחר והכלור מתאדה, ועד איזון רמת הכלור יש לסגור את ברז הכלורינטור.
בעלי בריכות גדולות מוסיפים בדרך כלל כלור נוזלי מאחר ויש להם חדר מכונות, יש לנטר את המים לפני הוספת הכלור ולוודא מינון נכון.