טיפים לעיצוב בריכת השחייה וסביבתה
כיצד להימנע מהופעת PH נמוך בבריכת שחייה?
בריכות שחייה נהפכו לדבר סטנדרטי כמעט בכל בית פרטי בשנים האחרונות. איכות החיים עולה פלאים כשיש בריכה בחצר הבית. האירועים המשפחתיים מהנים יותר, אפשר לשבת בסוף השבוע עם כוס יין וספר טוב, וגם, כמובן, לשחות בבריכה.
בבריכה צריך לתכנן הכול מראש ולהקפיד על כל הכללים מההתחלה ועד הסוף בלי קיצורי דרך ובלי חוכמות, אחרת הבריכה יכולה להפוך ממקור הנאה למקור של תקלות שתיקונן יקר ולעיתים מורכב מאוד, מרמת האריחים שבקרקעיתה ובשוליה, דרך הכלור ועד רמת ה- PH הדרושה בבריכה. PH גבוה בבריכות שחייה גרוע בדיוק כמו PH נמוך בבריכות שחייה.
איך בודקים את רמת ה- PH במים?
על מנת לשמור על המים בבריכה הביתית שלנו נקיים, צלולים ובריאים לרחצה עלינו לבדוק את מצב המים בין פעמיים לשלוש בשבוע. עלינו לבצע בדיקת PH על מנת לקבוע את רמת החומציות במים. טווח ה-PH המומלץ בבריכת שחייה פרטית או ציבורית נע בין הערכים 7.2-7.6. ניתן לבדוק זאת באמצעות בדיקה מהירה ופשוטה על פיה נוכל להעלות או להוריד במידת הצורך את רמת החומציות בבריכה. נוכל להשתמש במספר דרכים על מנת לבצע את בדיקת ערכי החומציות בבריכה:
בקר אוטומטי לחיטוי וכימיקלים – בקר חיטוי מבצע באופן אוטומטי עבור המשתמשים בו את כל הפעולות הנדרשות למדידת וחיטוי הבריכה באוטומציה מלאה ומדויקת וישמור על איזון קבוע של מי הבריכה. ניתן גם לבחור באופציה של הפעלה ידנית בה הבקר בודק את מצב המים, אך הוספת הכימיקלים למים מתבצעת באופן ידני.
בדיקה ידנית באמצעות טבליות – בדיקה ידנית מתבצעת על פי רוב באמצעות מחסנית וטבליות למדידת רמת החומציות והכלור במים. לפני ביצוע הבדיקה נדרש ניקוי מוקפד של המחסנית באמצעות מברשת ומים. הבדיקה מתבצעת באמצעות הכנסת הטבליות למי הבריכה, הוצאתן והשוואה לצבעים של הרמות השונות בכל אחת מהן.
בדיקת מקלונים פשוטה ומהירה – טובלים מקלון אחד במים למשך 15 שניות, מוציאים ומצמידים לגב קופסת המקלונים. המקל ייצבע על פי רמת חומציות המים והערך המתאים לצבע יופיע על גבי הקופסה, כך יוכל בעל הבריכה לדעת את רמת החומציות.
מה קורה במקרה של PH גבוה בבריכות שחייה?
במקרה שבו קיים PH גבוה בבריכות שחייה יש לפעול להורדה שלה לרמה המתאימה לשימוש קבוע ובטוח בבריכה. אם היא אכן גבוהה מדי זה עלול להפוך את תהליך חיטוי הבריכה לפחות אפקטיבי והמים עצמם עלולים להפוך לעכורים ולא תקינים לשימוש ושחייה. במידה ורמת החומציות בבריכה גבוהה מ- 7.6 יש להוסיף חומצת מלח במינונים קטנים ולהפעיל את המשאבה ל- 12 שעות בהן אסור לרחוץ בבריכה. לאחר 12 שעות יש למדוד שוב את רמת החומציות ולחזור על הפעולה פעם נוספת עד להגעת הערכים המתבקשים – בין 7.2 ל- 7.6, כלומר רמה מאוזנת. ניתן לנטר את רמת החומציות בבריכה, כאמור, באמצעות בדיקות בין פעמיים לשלוש בשבוע תוך ודאות שהמים בה אכן עומדים במדדים המתבקשים לבריכה נקייה.
מה הסכנה לרוחצים בבריכה לא נקייה?
שחייה בבריכה שרמת החיטוי בה אינה מספקת, בין אם מדובר בערכים נמוכים מדי או גבוהים מדי, עלולה לפגוע ברוחצים בה בהיבט הבריאותי ולחשוף אותם למחלות וזיהומים שעלולים להיווצר במים עכורים ולא נקיים. מומלץ תמיד להקפיד ולשחות בבריכה נקייה ומחוטאת ככל הניתן על מנת למנוע מתרחישים מצערים.
רחצה בבריכה היא אחד מהדברים המהנים שביכולתנו לעשות, בין אם מדובר ברחצה בתוך בריכות פרטיות בביתנו או בבריכה ציבורית. חשוב להקפיד ולוודא שהבריכה אליה אנחנו נכנסים נקייה ומחוטאת, כדי שנוכל לצאת ממנה אל חוף מבטחים בנחת.