חימום לבריכת שחייה – איך עושים זאת?
בעיות שכיחות בג'קוזי וכיצד לפתור אותן
טיפים לעיצוב בריכת השחייה וסביבתה
בשנים האחרונות החלו ישראלים רבים להשקיע בבריכה ביתית מעוצבת בחצר הבית, וכיום בריכת שחייה היא אינה נחלתם רק של העשירון העליון. האקלים הישראלי מאפשר להשתמש בבריכה הביתית רוב ימות השנה, וניתן לתכנן ולבנות בריכה עם משאבת חום או מערכת חימום סולארית על מנת לשחות וליהנות מהבריכה כל השנה, גם בחורף.
כדי להקים בריכה ביתית יש לפנות לחברה מקצועית ואמינה המתמחה בתכנון והתקנת בריכות ביתיות, אך כדאי לוודא מראש כי החברה מציעה גם פיתוח סביבתי לבריכה כדי ליהנות מעיצוב יוקרתי, מנוחות מרבית, מעלייה בשווי הנכס וממראה יפהפה ומושלם. לפני בניית הבריכה בחצר הפרטית יש לקבל אישורים מוועדת התכנון והבנייה ברשות המקומית, יש להתאזר בסבלנות מאחר והנפקת האישור הנדרש עשויה לקחת מספר חודשים ולפעמים גם מעל שנה.
תכנון מקצועי הכולל פיתוח סביבתי
בשוק המקומי קיימים סוגים שונים של בריכות ביתיות, החל מבריכות בטון הנחשבות לעמידות וליוקרתיות ביותר, דרך בריכות מתועשות ועד בריכות המיוצרות מפיברגלס ומגיעות מוכנות מהמפעל. לאחר בחירת סוג הבריכה לבית יש לתכנן היכן להתקין את הבריכה והאם רוצים בריכה חפורה או בריכה עילית הניצבת על השטח (אדמה, דשא וכו') או על דק או יציקת בטון.
בעת תכנון בריכת השחייה ללקוח הפרטי יש להתייחס לגורמים רבים ומגוונים כמו מיקום הבריכה בחצר, כיווני שמש, גודל הבריכה, עומק המים, צורה ועיצוב, מערכת לחימום המים, נגישות, גימור, תאורה, אביזרים מיוחדים לשדרוג הבריכה ועוד. כמו כן, כדאי לקבוע תקציב מראש ובהתאם למגבלות התקציב קל יותר לקבל החלטות כמו סוג וגודל הבריכה, שיטת ההתקנה ופיתוח מסביב לבריכה.
כאשר מתכננים בריכת שחייה לחצר הבית יש להתייחס לתנאי השטח וכיווני השמש, לכן חשוב לקבל מידע מוקדם מהרשות המקומית לגבי דרישות ההיתר לבניית בריכה ביתית, למשל מהו המרחק הנדרש מקצה הבריכה לגבול המגרש, הנחיות הנוגעות לגדר ולבטיחות ועוד. בשלב הבא מגדירים תקציב ומחליטים האם מעוניינים בבריכה עילית הבנויה מעל הקרקע או בבריכה טמונה בקרקע, ויש לבחור את סוג הבריכה וגודלה.
בהתאם לסוג הבריכה יש לתכנן מערכת אינסטלציה וחדר מכונות עם מערכות חיטוי וסינון מים. כמו כן, חשוב להחליט מראש בנושאים כמו תאורה פנימית, אביזרים מלהיבים לשדרוג החוויה והרחצה בבריכה כמו ג'קוזי בתוך המים, מדרכי ישיבה ועמידה, מפלים, מזרקה, בר במים, מקפצות ומגלשות, מתקני מתנפחים למים, משחקי מים ואקססוריז נוספים.
בשלב הבא חשוב לתכנן נכון גדר מסביב לבריכה או לרכוש כיסוי מתאים כדי למנוע מילדים להיכנס למים ללא השגחת מבוגר. יש פתרונות שונים לגידור ולקירוי הבריכה, לכן כדאי להתייעץ עם המומחים.
פיתוח סביבתי לבריכה הביתית
לאחר בחירת סוג הבריכה (בטון, פיברגלס, מתועשת) והחלטה על מיקומה בגינה הפרטית אפשר להתחיל בתכנון הפיתוח הסביבתי. יש אפשרות להתקין דק איכותי ובטיחותי מסביב לבריכה, ליצוק בטון מוחלק או לחפות את הקרקע בדרך אחרת. כדאי לתכנן תאורה יעילה מסביב לבריכה, מעבר לתאורת הלד הרומנטית השקועה בתחתית ובקירות הבריכה.
בנוסף, כדאי לאבזר את הבריכה הביתית עם פריטים המשדרגים את חוויית הרחצה והשימוש למבוגרים ולילדים, למשל מקפצה, מגלשה, מפל מים מעוצב, ג'קוזי, רמקולים במים, מתקני מתנפחים רטובים למים ולחצר, אביזרים לסימון שבילי שחייה (מתאים לבריכות גדולות) ועוד.
כמו כן, אפשר לתכנן מקלחון בחצר בסמוך לבריכה, כך מוודאים כי כל מי שישתמש בבריכה לא יחדיר למים לכלוך ושמנים, ושומרים טוב יותר על איכות המים ומונעים בעיות במערכות השונות. את קירות הבריכה אפשר לחפות בפסיפס יפהפה, בהתאם לסוג הבריכה, ואין לשכוח כיסוי איכותי ועמיד, ציוד לניקוי הבריכה, כימיקלים ואביזרים נוספים.